Composiet

MATERIALEN

Composiet is een industrieel vervaardigde steen, samengesteld uit resten natuursteen. Elke composietproducent heeft een eigen en uniek ‘recept’ waardoor de samenstelling steeds verschillend is. Het unieke recept bevat meestal wel resten van graniet en kwarts. Op die manier worden overschotten van natuursteen gerecycleerd, wat composiet een milieuvriendelijk materiaal maakt. Andere voordelen zijn het zeer ruime aanbod aan kleuren, slijtvastheid, krasbestendigheid en de onderhoudsvriendelijkheid. Bij MasterStone bieden we zowel Unistone als Diresco aan.

Composietsteen is een zeer duurzaam materiaal dat vooral gebruikt wordt voor werkbladen, vloeren en wandbekledingen. De mogelijke afwerkingen voor het oppervlak zijn glanzend, mat (gezoet) of gevlamd (opgeruwd). Voor de rand zijn verschillende afwerkingen naar keuze mogelijk.

Welk idee met composiet had jij in gedachte? Contacteer ons, we geven je graag advies op maat.

Natuursteensoorten die je kunnen inspireren

MATERIALEN

Bij MasterStone kan je terecht voor alle soorten natuursteen, in alle kleuren, vormen en maten. Ieder gesteente behandelen we volgens de regels van de kunst. Hieronder vind je de meest voorkomende natuurstenen, maar ook voor de specialere gesteenten ben je bij MasterStone aan het juiste adres!

Arduin
Graniet
Marmer
Witsteen
Terrazzo