Marmer

MATERIALEN

Marmer ontstaat door de vervorming van kalksteen. Door extreme veranderingen op vlak van temperatuur en druk, wordt de kalksteen langzaam getransformeerd tot marmer. De extreme veranderingen zijn nodig om aanwezige fossielen in het gesteente te vernietigen. Marmer is kenmerkend aan haar kristalstructuur en levendige aders, zo is ze vaak terug te vinden in tal van verschillende toepassingen.

Marmer wordt ontgonnen op verschillende plaatsen over heel de wereld waaronder België, Duitsland, Italië, Spanje, Griekenland, Roemenië, Ierland, Zweden, Rusland, India en Amerika. Ze komt veel voor in de bouwsector doordat de materie gemakkelijk te bewerken is. Op tal van manieren is het dus de perfecte eyecatcher voor jouw interieur.

Met liefde voor marmer gerealiseerd

REALISATIES

Welk eindresultaat met marmer had je in gedachte? Doe beroep op onze expertise, we helpen graag verder!

Natuursteensoorten die je kunnen inspireren

MATERIALEN

Bij MasterStone kan je terecht voor alle soorten natuursteen, in alle kleuren, vormen en maten. Ieder gesteente behandelen we volgens de regels van de kunst. Hieronder vind je de meest voorkomende natuurstenen, maar ook voor de specialere gesteenten ben je bij MasterStone aan het juiste adres!

Arduin
Composiet
Graniet
Witsteen
Terrazzo