gestopte travertin

Travertijn

MATERIALEN

Travertijn is een kalksteen met onregelmatige poriën die veroorzaakt worden door takjes, bladeren en andere materialen die in het water van warme bronnen terechtkomen. Doorgaans heeft dit afzettingsgesteente een grijze tot geelachtige kleur, al bestaan er ook roodachtige varianten. Tivoli, een plaatsje ten oosten van Rome, staat bekend als een van de belangrijkste vindplaatsen. Andere zijn onder meer India, Pamukkale in Turkije en de Mammoth Hot Springs in Yellowstone.

Travertijn kent zowel binnen- als buitenshuis een brede waaier aan toepassingen. Binnenshuis en voornamelijk in ruimtes die nat worden (douches, …) wordt meestal gekozen voor een gestopte variant. Hierbij worden de poriën van het gesteente reeds in de groeve opgevuld met een tweecomponentenlijm. Voor buitentoepassingen wordt het gesteente steeds ongestopt toegepast. Doordat het van natura erg hard is, laat het ook complexere plaatsingsmethodes toe waaronder verankerde gevelbekleding en plaatsing op tegeldragers.

Vermijd zand op je natuurstenen vloeren en gebruik bij het dweilen niet te veel water. Ga zeker ook nooit schuren, dit zorgt voor diepe, mogelijk onherstelbare krassen. Voor het periodieke onderhoud van je natuursteen hebben we bij Masterstone een ruim gamma Lithofin onderhoudsproducten. Deze zijn zowel ter plaatse als online in onze webshop te verkrijgen.

Welk eindresultaat met travertijn had jij in gedachte? Doe een beroep op onze expertise, we helpen je graag verder!

Natuursteensoorten die je kunnen inspireren

MATERIALEN

Bij MasterStone kan je terecht voor alle soorten natuursteen, in alle kleuren, vormen en maten. Ieder gesteente behandelen we volgens de regels van de kunst. Hieronder vind je de meest voorkomende natuurstenen, maar ook voor de specialere gesteenten ben je bij MasterStone aan het juiste adres!

Arduin
Composiet
Graniet
Marmer
Witsteen